недеља, 12. март 2017.

Svi na bicikle!

Dolaze lijepi, sunčani dani pa zašto ne izađeš da voziš bicikl. Možda ti je smorno i osjećaš se glupo, ili misliš da nemaš vremena ili nešto sasvim treće, ali "bicikliranje" je zapravo totalno cool. Ako si jedna od onih koja zna da vozi bicikl i kojoj bicikl skuplja prašinu obavezno pročitaj ovaj članak...



1. Zašto je "bicikliranje" cool?
• Jači imunitet- kad voziš bicikl jačaš svoj imunitet koji te štiti od raznih bolesti i infekcija. Kad si na dva točka, gripe i prehlade zaobilaze te u širokom luku, a redovnom vožnjom bicikla činiš dobro svojem srcu a i kompletnom organizmu.
• Oslobađanje stresa- vožnja bicikla a pogotovo ona u prirodi opušta i oslobađa te svake vrste stresa
• Super figura- vožnja biciklom aktivira većinu mišića u tijelu. Mišići nogu i zadnjice rade dok vrtimo pedale, trbušni mišići i mišići leđa drže tijelo na biciklu stabilnim dok mišići ruku i ramena podupiru tijelo na ručkama. Svi ovi pokreti treniraju i učvršćuju cijelu tvoju figuru čineći je ljepšom i u dobroj formi.
• Zdravija zemlja- ako voziš bicikl ti itekako doprinosiš očuvanju okoline. Nekorištenjem automobila ili autobusa  smanjuje se ispuštanje štetnih gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte.


2. Gdje i sa kim voziti?
Kažeš da imaš previše obaveza i nemaš vremena da bi vozila bicikl, e neće moći. Ja lično vozim bicikl u svakoj mogućoj prilici a imam jako puno obaveza što iz škole što vannastavnih aktivnosti. Za bicikl uvijek nađem vremena ne tako što nešto zanemarim već tako što auto zamjenim biciklom. Zašto mučiti roditelje da me povezu na trening kad mogu poći i vratiti se biciklom. Zasto nekad ne zamijeniti roditelje i poći umjesto njih u kupovinu biciklom. Zašto ne voziti bicikl sa prijateljima umjesto sjedjeti na klupi i blenuti u telefon. Ako si jadna od onih koja ima puno slobodnog vremena jednostavno izdvoji pola sata i izađi provozati bicikl. Od toga imaš mnogo vise koristi nego sjedjeti u kući i gledati TV ili buljiti u telefon. A što se tiče toga sa kim voziti, to već zavisi od tebe, kakva si osoba. Da li ti je prijatnije biti u društvu ili biti sama i pronaći svoj mir, a mozes i poći u voznju sa porodicom. Šta god da odabereš nećeš pogriješiti.

Nadam se da sam te ubijedila i da ćeš odmah sjesti i provozati se malo. Ako si sve ovo pročitala a ne znaš voziti ili nemaš bicikl najbolji način je zamoliti drugaricu koja ima bicikl da te nauči i da povremeno izlazite i vozite njen bicikl naizmjenično. Srećno! I da, kada jednom naučiš da voziš bicikl to ostaje zauvijek,
Tvoja Mona💞

5 коментара:

  1. Анониман12. март 2017. 23:38

    Predivan post. Ja znam da vozim bicikl, ali nažalost ne posedujem isti.

    laAdda

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Zao mi je sto ga ne posjedujes. Predlazem ti ako imas drugaricu koja ima bicikl da je zamolis ponekad da izađete i da vozite naizmjenicno njen bicikl. Takođe mogla bi poceti stedjeti za bicikl, to bi trajalo jako dugo ali zasto da ne, a o stednji cu vjerovatno napisati post:)

      Избриши
  2. Super post, i voznja biliklom jeveoma zdrava, zanimljiva tema za post.
    Prati me i zelim ti srecu u daljem pisanju! ❤❤

    https://aandymm.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши