петак, 20. јануар 2017.

Kako se pripremiti za povratak u školu

Još samo nekoliko dana do početka drugog polugodišta škole... Znam da bi voljela da jos malo potraje ova zimska čarolija ali kad već počinje bolje da se dobro pripremiš, a ja ću  ti pomoći u tome kroz nekoliko koraka:)

Korak 1- pripremi sto za učenje

 Za početak, sredi sto za učenje. Skloni sve stvari sa stola uzmi krpu i neko hemijsko sredstvo i dobro ga ocisti. Nepotrebne stvari pobacaj a ostale vrati
na sto ali osmisli drugačiji izgled da ti
bude zanimljivije. Nemoj da bude
previše stvari jer će ti odvlačiti pažnju.
Evo nekoliko ideja koje mogu da te inspirišu



Korak 2- ponovi lekcije
Kada si sve spremila sjedni i odvoji pola
sata za svaki predmet. Nauči lekcije za
koje znaš da će nastavnica da pita i javi se odmah da odgovaraš kako biti kasnije bilo lakše. Uradi takođe i zadate domaće i prisjeti se poslednjih lekcija kako nebi imala problema u školi. Obično većina đaka popusti u drugom poligodištu ali ti budi izuzetak i pripremi se i odmah počni da učiš, nemoj čekati da ti se nagomilaju lekcije. Naravno pravi pauze, mozes popiti neki sok ili pojesti neko voće koje podstiče koncentraciju.

Korak 3- pročitaj lektire
Ufff... Ako si jedna od onih kojima je mrsko čitati lektire i još nisi pročitala
zadatu lektiru, pravo je vrijeme da je pročitaš. Čak i ako ti se lektira ne dopada jednostavno kad nastavnica pita kakav je utisak lektira ostavila na tebe budi iskrena. Stekni naviku da čitaš lektire jer i to ima svoje prednosti: bogatiš rečnik, podstičeš razmišljanje, postaješ zrelija... Još jedan savjet: sad popuni dnevnik čitanja kako ti to nebi oduzimalo vrijeme kada počne škola, uštedjećeš dosta vremena.
Korak 4- napravi planer
Napravi školski planer u kome ćeš napraviti plan učenja u skladu sa svojim vanškolskim aktivnostima kojeg ćeš se pridržavati. Ostaćeś organizovama i imaćeš vremena za sve.

Korak 5- legni ranije 
Svi volimo leškaranje ali već počni da ležeš ranije i da se budiš ranije kako bi se privikla i nebi došla u situaciju da prespavaš čas.

Nadam se da ti je ovih 5 koraka pomoglo da se pripremiš za povratak u školu, i da nećeš popustiti u učenju,

Tvoja Mona


Нема коментара:

Постави коментар